לימוד/שיפור מיומנויות מוטוריות- לימוד כדורגל לילדים/ לימוד כדורסל רעננה ת"א, מיומנויות ספורט ותנועה, שיפור יכולות מוטוריות, תפיסת כדור/ קושי בתפיסת כדור,לימוד קשירת שרוכים,לימוד קפיצה בחבל/ לימוד קפיצה בדילגית, כדרור, רתיעה/ פחד מכדור,לימוד מטקות ים, דילו

 

 

 

לימוד/ שיפור מיומנויות מוטוריות/ פיתוח יכולות ספורטיביות/ פחד מכדור, למידה מוטורית מדעית ומתקדמת במוטוריקל:

 

לימוד כדורגל לילדים/ לימוד כדורסל/ לימוד מגוון מיומנויות ספורט/ תנועה (מוטוריקה גסה) ומיומנויות יומיומיות (ADL, גם מוטוריקה עדינה) לילדים/ למבוגרים, בעזרת מבחר אדיר של כלים מדעיים, המבוססים על התיאוריות המובילות בלמידה מוטורית/ מדעי המוח עבור:

 

  • ילדים ונוער בעלי לקויות מוטוריות כדוגמת סרבול מוטורי (סרבול תנועתי), הפרעות קשב וריכוז ועוד..

  • ילדים, נוער ומבוגרים (ראו גם מידע בהמשך...) בעלי התפתחות מוטורית תקינה המעוניינים לשפר את הישגיהם (ולהצטיין בספורט)...

  • רתיעה מכדור/ פחד מכדור: טיפול וכן לימוד מגוון מיומנויות כדור, לילדים ונוער הסובלים מרתיעה/ פחד מכדור/ קושי בתפיסת כדור (בעת תפיסת כדור/ כדרור ועוד...)...

  • הכנה מוטורית לכיתה א': רכישת 'ארגז כלים' שישרת את הילד בתקופת ביה"ס ובהמשך החיים, כדוגמת לימוד קפיצה בחבל...

  • ילדים ונוער בעלי פגיעות נוירולוגיות מולדות/ נרכשות, לטובת תפקוד גופני יעיל בפונקציות היומיומיות/ המוטוריות...

  • שיפור מרכיבים ספציפיים טעוני שיפור/ שכלול מיומנויות כדור ותנועה, כדוגמת שיפור עוצמת הבעיטה/ שיפור חוזק הבעיטה בכדורגל...

  • מבוגרים המעוניינים לרכוש/ לשפר מיומנויות מוטוריות-ספורטיביות כדוגמת לימוד רכיבה על אופניים למבוגרים, לימוד רולר בליידס למבוגרים, לימוד מטקות ים (נכון מאוד, לימוד משחק מטקות בכלים מקצועיים ובלעדיים...) ועוד ועוד...

 

 

דגש ניתן במוטוריקל, כחלק משיטת מוטוריקל/ 'Adaptive-Load' על הקניית 'סל- מיומנויות' לילדים ונוער*, המסייע להם בהתמודדות יעילה עם אתגרי הילדות (אפשרית עבודה גם עם מבוגרים..); החל ממיומנויות בסיסיות לשימוש יומיומי בבית (לימוד קשירת שרוכים) עד למיומנויות מורכבות הנחוצות בפעילות בבית-הספר (לימוד קפיצה בחבל), בפעילות עם חברים אחה"צ (לימוד רכיבה על אופניים לילדים), השתלבות בחוגים (לימוד כדורגל/ בעיטה/ לימוד כדורסל/ כדרור, קליעה) ועוד...

*רכישת המיומנויות נעשית לצד שיפור יכולות ספורטיביות/ פיתוח יכולות ספורטיביות כדוגמת שיפור קואורדינציה מוטורית, שיפור יכולת הניתור ועוד ועוד...

 

 

למידה מוטורית, בשוֹרה חדשה במוטוריקל >>

למידה מוטורית (motor learning), הגדרה: תהליך שבו משיג הלומד שליטה חדשה בביצוע התנועה הגופנית, כתוצאה מאימונו ומהפעלתו של הגוף. יש להבחין בהבדל הקיים בין תהליך זה, לבין השיפור הקשור לתהליכי גדילה והתפתחות טבעיים.

שיטת מוטוריקל הביאה תפיסה מדעית חדשה בלמידה מוטורית (זכתה לביטוי במאמרו של אייל ציוני בכתב העת הישראלי לרפואת ילדים *מידע עדכני ונרחב לפניכם בשורות הבאות בדף זה), תפיסה המעניקה לכל ילד (גם הילד המסורבל ביותר, בעל הפרעת קשב וריכוז נלווית) הזדמנות לרכוש מגוון מיומנויות, באופן מהיר, יעיל וכמובן גם מהנה!

 

אייל ציוני ערך מחקר מקיף (במסגרת לימודי התואר השני), בשיתוף המכון להתפתחות הילד בקופ"ח מכבי (מחוז דן) בנושא היפוטוניה בילדים (היפוטוניה אצל ילדים היפוטוניה) ויכולת למידה מוטורית של מיומנויות במוטוריקה העדינה. אייל הציג את מחקרו בשני כנסים מדעיים חשובים: כנס בינלאומי בצרפת בנושא מוטוריקה ויציבה, International Society for Posture and Gait Research / ISPGR 2005 ראו פוסטר מחקר מצורף, ו- כנס העמותה הישראלית להתפתחות הילד ושיקומו (חיפה, 2004). עיקר ממצאי המחקר מראים כי ילדים שאובחנו בינקותם כבעלי היפוטוניה שפירה, עשויים לגלות בגיל בית-ספר קשיים בביצוע וברכישה (למידה מוטורית) של מיומנויות מוטוריות עדינות (מוטוריקה עדינה) כדוגמת כתיבה, בהשוואה לבני גילם...

למידה מוטורית הינה תחום מתפתח בשנים האחרונות. לעיון בחידושי המחקר בתחום (מתוך עבודתו של אייל), לחצו כאן.

 

 

למידה מוטורית במוטוריקל >> הגישה:

בחירת המיומנויות נעשית ע"י הילד/ נער (בהכוונתנו והכוונת ההורה, תלוי בגיל...). ככל שמדובר בילדים, אנו מציעים להם לבחור מיומנות מתוך 'סל מיומנויות', בדומה לבחירת צעצוע/ משחק מועדף בחנות הצעצועים. כשהילד מעורב בבחירה, נכון הוא אף להשקיע את המאמץ הדרוש להשגת היעד. לידיעתכם, יש לנו תקשורת מעולה הן עם ילדים והן עם בני נוער. אם יש לכם בן או בת (בכל גיל) המסרבים בכלל לשמוע על סוג כלשהו של עזרה, הסירו דאגה... הביאו את הילד/ה נער/ה, אנחנו כבר נעשה את שאר העבודה! ילדכם ישנה את גישתו כבר בפגישה הראשונה עימנו (מניסיון של שנים עם מאות ילדים/ בני נוער..).

 

 

   מוטוריקל - תגיעו, טיל-מדו !

                 בכל גיל, תלמדו ממש בטיל :)   

       

*תגיעו, טיל-מדו® ו- טיל-מדו® הינם סימני מסחר שכל הזכויות בהם שייכות למוטוריקל!

 

 

 

למידה מוטורית/ לימוד כדורגל לילדים: לימוד מיומנות בכדורגל ושליטה בכדור: תרגיל 'שמיניות באוויר' לטובת שיפור קואורדינציה מרחבית ושיפור שליטה בכדור (כדורגל) מבית היוצר של מוטוריקל: הילדים נעים (מנתרים) בשמינייה בין הטבעות ומובילים את הכדור בשמינייה הפוכה (סה"כ 2 שמיניות)! התרגיל כולל שיפור שורה ארוכה של מרכיבים מוטוריים, בהם: שיפור קואורדינציה, התמצאות במרחב (כיוונים במרחב) התארגנות במרחב, שיווי משקל, חציית קו אמצע של הרגליים, תיאום בין תנועות חלקי הגוף (תיאום עין רגל, רצף תנועתי, תיאום דו צידי/ תיאום דו צדדי של הרגליים.. א-סימטרי), תכנון תנועה ותזמון תנועתי, זיכרון עבודה מוטורי ועוד... כל המרכיבים המוטוריים האלה משולבים בתרגיל אחד מאתגר ומהנה!

 

לא טעיתם, גם מוטוריקל וגם.. מוטורי cool :)

(*מוטורי cool ® הוא סימן מסחר שכל הזכויות בו שייכות למוטוריקל!)

 

 

בין המיומנויות הנרכשות במוטוריקל:

שיפור יכולות מוטוריות/ מיומנויות יסוד כדוגמת:

 

מיומנויות יומיומיות (ADL) כדוגמת:

  • לימוד קשירת שרוכים (קשירת שרוכים דורשת גם תיאום עין יד, תיאום דו ידני, קואורדינציה עדינה, שליטה יציבתית, עבודה עם הידיים ללא משטח תומך...)

  • לבישה יעילה, לימוד כפתור כפתורים, לימוד קיפול שרוולים..

  • תפעול מוטוריקה גסה ועדינה לטובת עשיית קוקו בשיער...

  • תפעול חפצים,

  • ועוד...

 

לימוד/ שיפור מיומנויות מוטוריות (מיומנויות כדור, ספורט ותנועה):

 

 

 

במוטוריקל סופַן וגם So-fun של הבטחות להתממש :)

ובאופן הכי מהיר שניתן לבקש !

 

 

ללמוד לקפוץ בחבל/ לימוד קפיצה בחבל: עמית ותמר, מדגימים ביצוע נהדר, זמן קצר לאחר לימוד קפיצה על חבל/ לימוד קפיצה בדילגית. ונזכיר שנית: אצלנו גם ההנאה כלולה בתפריט :)

 

 

לימוד/ שיפור מיומנויות גבוהות במשחקי כדור כדורגל/ כדורסל, כגון:

  • לימוד צעד וחצי (Lay up),

  • קליעת ניתור (Jump shot, כפי שתוכלו לראות בקליפ בהמשך הדף ),

  • תרגילי מעבר שחקן הגנה (כדורגל/ כדורסל),

  • שליטה בכדור, הובלת כדור (כפי שניתן לראות בקליפ לעיל ↑)

  • ועוד ועוד...

 

פתאום זה קל... מוטוריקל

 

 

למידה מוטורית מוטוריקל>> השיטה:

שיטת מוטוריקל - למידה מוטורית מתקדמת, בעזרת כלים חדשניים ורציונל מדעי ברור:

לימוד המיומנויות נעשה בגישה היררכית ייחודית, אשר מצד אחד מדגישה את כישוריו של הילד (נקודות חוזק) ומצד שני מבודדת את קשייו (מעניקה לו כלים, אשר הופכים את קשייו ללא רלוונטיים). כך לדוגמא, ילד בעל תפיסה מרחבית טובה (כישרון/ נקודת חוזק) הסובל מתופעה של רתיעה/ פחד מכדור (מוקד קושי), יהנה מלימוד של מבחר תרגילי כדורסל (שיביאו לידי ביטוי את תפיסת המרחב הטובה שלו...), לצד התנסות בתרגילים ייחודיים המנטרלים את הרתיעה/ פחד מהכדור/ קושי בתפיסת כדור (שהיתה עשויה בכלל למנוע ממנו גישה למשחקי כדור אי פעם. ראו פירוט בפסקה הבאה...).

כל מיומנות נחלקת במהלך הלימוד לניואנסים הדקים ביותר, מבחינת מרכיבים מוטוריים-תחושתיים פעילים ומבחינת שלבי הביצוע המוטורי של המיומנות. לימוד המיומנויות נעשה רובד אחר רובד באופן המזכיר פירמידה (באופן היררכי-שיטתי), כך שכל מרכיב ספציפי במיומנות נלמד ומתורגל (גם במנותק מיתר המרכיבים) ועל בסיסו, נלמד מרכיב חדש מורכב יותר או מתקדם יותר (בדומה לפונקציה שמשרתים הרפלקסים הינקותיים בגיל הרך, המפנים מקומם לתנועות וולונטריות/ רצוניות מורכבות ומשוכללות יותר, בגיל בוגר יותר). באופן זה, תהליך 'עיבוד הנתונים' הופך לפשוט ונוח יותר עבור הילד (יש 'פחות עומס' על המערכת) דבר המאפשר הכלה והפנמה טובה יותר של כל מיומנות.

בנוסף, הלמידה מסתייעת במספר רב של אופְנוּיות (חושים): ראייה, שמיעה, תחושה טקטילית (מגע) ותחושה עמוקה (מערכת קינסטטית-פרופריוספטיבית). למידה 'רב-מימדית'/ 'רב ערוצית', יסודית ומעמיקה כזו, מסייעת למוח לשמר ולהכיל את שנלמד לטווח ארוך!

הדוגמא הבאה תמחיש זאת היטב: מכירים את התמונה של תינוק המתבונן בחפץ ומושיט אליו את ידו? בעת יצירת מגע עם החפץ התינוק יוצר אינטגרציה סנסורית (חיבור תחושתי) של מס' מידעים: מידע 'טקטילי' (של תחושת המגע בכף ידו)  לגבי הטקסטוּרה (מִרְקַם) של החפץ, עם מידע ויזואלי (ראייה) לגבי הגודל, צורה וצבעו של החפץ. מניפולציה נוספת של החפץ (תפעול החפץ) שואבת מידע קינסטטי (תחושה עמוקה) מתנועת מפרקי ידיו של הילד ביחס לחפץ ומבהירה/ מאוששת מידע (שנקלט קודם לכן בראייה) לגבי גודלו וצורתו. האינטגרציה של כל המידעים שהתינוק אסף ממערכות התחושה השונות, יוצרת למידה והפנמה טובים יותר לגבי טיבו של החפץ! כלומר, למידה המסתייעת במספר חושים בו זמנית (בכל גיל...), הינה למידה יעילה יותר ועמידה לאורך זמן!

 

 

 

 

חשיבה שבלונית? לא בבית ספרנו!

במוטוריקל מלמדים קפיצה בחבל או דילוגים, כדרור כדורסל או לימוד רכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר ועוד ועוד, בדרך מדעית, סדוּרה ושונה מכל מתודה הקיימת אצל אנשי מקצוע אחרים (מדריך/ מורה/ מאמן..), דבר המאפשר לימוד מהיר, נעים, יעיל (מתגמל) נטול תסכולים וגם חווייתי :)

אף פעם איננו יכולים לנבא באיזו מתודה נשתמש (כלומר, כיצד נלמד..) בעת עבודה עם ילד ספציפי ברגע נתון! למה כוונתנו? כשם שלכל ילד מאפייני אישיות שונים, סכמות חשיבה שונות, הבנה שונה, רמת קשב/ ריכוז שונה ותפיסה שונה, אופי הלימוד לשיטתנו חייב להיות מותאם לאינדיבידואל (גם אם אותו אינדבידואל המוכר לנו היטב, מפתיע ומתנהל באופן שונה אפילו ביחס לעצמו ברגע נתון, דבר שכיח למדי..). במילים אחרות, פרדיגמת לימוד מיומנויות במוטוריקל (מתכון/ נוסחת הלימוד הכוללת את שלבי הלימוד/ כלי לימוד/ תרגילים/ חזרות..) לעולם אינה צפויה מראש וניזונה online מתגובותיו של הילד והבנתו (יכולת קליטת גירויים, ביצוע אינטגרציה סנסומוטורית יעילה, עיבוד ויצירת פלט תואם, שימוש בסכמות תנועה יעילות והפקת משוב רלוונטי/ רישום סנסורי). תפיסה זאת שונה לחלוטין מלימוד בפורמט קבוע/ על בסיס 'שלבי לימוד' קבועים ושבלוניים, כפי שקיים במסגרות אימון פורמליות וגם פרטיות כדוגמת חוג כדורסל, מרכזים למצויינות בספורט ועוד..

מתודות הלימוד החדשניות שלנו עושות שימוש במגוון אמצעי עזר חדשים ומתוחכמים ובנויות כאמור, על תרשימי זרימה גמישים/ דינמיים (הגמישות היא באחריות המטפל) המסוגלים להעניק מענה מיידי ומדויק לכל תרחיש/ קושי שעשוי לעכב למידה (ראו מידע נוסף בפסקה 'ארגז עוקף קשיים' בהמשך הדף) ובאופן הומונע תסכולים פוטנציאליים מיותרים!

 

אנלוגיה נהדרת למתודות המדעיות עליהן אנו מדברים, היא אמצעי הניווט waze המשרת את רובנו יומיום בדרכים. תוכנת הניווט חייבת להיות גמישה ודינמית לכל תרחיש בלתי צפוי 'בזמן אמת' (פקק פתאומי עקב תאונת דרכים לא עלינו, או טעות שהנהג/ת עצמם עשו בביצוע פנייה לרחוב הלא נכון, יציאה במחלף הלא נכון וכיו"ב). מכשיר הניווט מייצר לנו מענה מיידי ('מחשב מסלול מחדש') כדי שנצלח את הדרך ונגיע למחוז חפצנו מבלי להתברבר בדרך ולבזבז זמן יקר.

 

 

מוטוריקל - חלשים בגרפיקה, מובילים במוטוריקה!

 

(וגם ביציבה ואורטופדיה...)

 

 

 

לימוד כדורסל לילדים/ למידה מוטורית במיטבה: נבו 'ביינום' (שם של שחקן עבר במכבי ת"א) מפגין קליעת ניתור אלגנטית. התרגיל דורש מעבר לקליעה עצמה, גם רצף קואורדינטיבי מורכב של תנועות בעלות תזמון משתנה (ניתן להבחין בניואנסים הדקים, רק בהילוך איטי של הקליפ...), ויסות כח משתנה ושימוש במפרקים וקבוצות שרירים נפרדות (כלומר, 'תזמורת' מוטורית שלמה). קבלו את ה- Jumpshot המבריק!!!

*קבצי וידאו נוספים ממתינים לכם בדף: ביצועי הילדים במוטוריקל

 

 

 

שיפור יכולות מוטוריות: ארגז כלים עוקפיי קשיים כדוגמת רתיעה/ פחד מכדור, קשיים הנגזרים מהפרעות קשב וריכוז, התנתקות מהקרקע ועוד...

 

בהמשך לסקירת מתודות מדעיות חדשות ("חשיבה מחוץ לקופסה") עליה דיברנו בפסקאות הקודמות, בתוך אוצר התרגילים האדיר שאנו מציעים לכל ילד, לפיתוח מרכיבים מוטוריים מגוונים ולמוד מיומנויות, יש ברשותנו מה שאנו מכנים 'ארגז כלים עוקפי-קשיים', או 'תרגילי זהב' שפיתחנו במהלך ניסיון עתיר שנים עם מאות ילדים. למה כוונתנו?

ובכן, ניתקלנו כבר בעשרות סוגים (אם לא למעלה מכך..) של קשיים/ גורמים מעכבי רכישת מיומנויות או פיתוח יכולות מוטוריות, קשיים המופיעים בשלבים שונים של הלימוד/ פיתוח היכולות בעת עבודה עם ילד זה או אחר (בל נשכח שכל ילד הוא אינדיבידואל, בעל קשיים ספציפיים...). דוגמא מייצגת לקושי כזה הינה רתיעה מכדור/ פחד מכדור. ילד (בכל גיל) הסובל מ רתיעה/ פחד מכדור זקוק לתרגילים מיוחדים לשבירת המחסום הפסיכולוגי בו הוא נתון (לצורך השבת אמון ביכולתו והעלאת ביטחונו העצמי...), וזאת לפני שבכלל ניתן יהיה ללמדו מיומנויות כדור שונות בהן כדרור, תפיסת כדור ועוד... ייתכן שהילד חווה (אפילו לפני שנים רבות) פגיעה לא נעימה באצבעותיו (בעת ניסיון לכדרר או לתפוס כדור...) או פגיעה בפניו (בעת ניסיון לא מוצלח לתפוס כדור שנמסר אליו...), וכתוצאה מאלה פיתח אנטגוניזם ('אנטי') מוחלט ורתיעה מוחלטת מהכדור (כל ניסיון להציע לילד להשתתף במשחק כדור/ בחוג משחקי כדור או ללמדו באופן פרטני, ייתקל ב-וטו/ לא מוחלט...). לידיעתכם, מגוון תרגילים מתוחכמים, מפתיעים ויצירתיים עומדים לרשותנו עבור ילדים הסובלים מ רתיעה/ פחד מכדור/ קושי בתפיסת כדור או כל קושי אחר (מלווים בגישה משעשעת/ הומוריסטית שעושה את העבודה ☺).

 

יכולת מוטורית טובה? כרטיס ביקור/ מפתח להשתלבות תקינה של הילד בחברה!

 

 

דוגמא נוספת היא לימוד דילוגים, או לימוד קפיצה על חבל/ ללמוד לקפוץ על חבל: ילד המתקשה להתנתק מהקרקע (גם אם אינו סובל מבעיית תכנון תנועתי או קואורדינציה נלוות), לא יוכל (חד משמעית) לרכוש מיומנות כדוגמת קפיצה בחבל, או דילוגים, ללא שיפור במרכיב הקריטי של התנתקות נאותה מהקרקע! אל דאגה, מגוון ענק של תרגילים מדעיים לבעלי קשיים בהתנתקות מהקרקע בשל סיבות שונות בהן פרונציה של כף הרגל (יתר פרונציה, פרונציה בכף הרגל) ועוד ממתינים לילדכם במוטוריקל.

 

דוגמא רלוונטית נוספת הינה מגוון אסטרטגיות וכלים יצירתיים שפותחו לטובת ילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז. ילדים אלה, מתקשים לעיתים ברכישת מיומנויות הספורט והתנועה הבסיסיות ביותר, בין היתר בשל המוּסַחוּת הרבה ממנה הם סובלים. גישת הלימוד המובנית, השלבית, היצירתית (מגוּבָּה במבחר כלים ואסטרטגיות) והאישית אותה תיארנו בדף זה, מהווה 'פריצת-דרך' ממשית בלימוד מיומנויות בקרב ילדים אלה! ליחצו כאן למידע נוסף בנושא הפרעות קשב וריכוז (טיפול בהפרעות קשב וריכוז אצל ילדים קשב וריכוז טיפול).

התרגילים שפיתחנו לטובת רתיעה/ פחד מכדור/ קושי בתפיסת כדור, קשיי התנתקות מהקרקע, או לסובלים מהפרעות קשב וריכוז, הם רק דוגמאות מייצגות לכלים 'עוקפי קשיים'. כל קושי בו נתקלנו חייב אותנו ביצירתיות (מילת המפתח אצלנו!) ומעוף בזמן אמת, כדי להעניק ('לייצר') מענה מיידי עבור אותו ילד/ה (הילד נמצא במרכז, זוכרים?) ולעקוף את הקושי הספציפי בו נתקל/ה ברגע נתון. לנגד עיננו קיים באופן תמידי הצורך להמשיך את תהליך הלמידה 'ללא הפרעות' ולמנוע תסכול מצד הילד. (מידע חשוב נוסף בפסקה "חשיבה גמישה, מחוץ לקופסה" לעיל).

כל תרגיל שפותח כמענה לקושי ספציפי (ואגב, הפיתוח נמשך כל העת...) נרשם ו'גוייס' כאמצעי ל'ארגז הכלים עוקפיי הקשיים' שלנו, בו אנו עושים שימוש יומיומי בעת לימוד מיומנויות והתמודדות עם קשיים, בואו והיווכחו בעצמכם- זאת המומחיות שלנו!

בקיצור, אתם מוזמנים לנסות אותנו! אנחנו במוטוריקל אוהבים אתגרים (באופן טבעי, כולנו שואבים סיפוק רב יותר מהתמודדות מוצלחת עם אותם אתגרים, שמלכתחילה נראים כבלתי אפשריים)! נשמח להפתיע אתכם ולטפל באותם קשיים אצל ילדכם (או גם אצלכם) עימם ניסו להתמודד אנשי מקצוע אחרים במשך שנים ולא ידעו כיצד...

 

 

ואם רציתם את כל המידע בקיצור?

מוטוריקל - וזה כל השיפור!

 

 

חשוב ביותר: לקבלת תמונה מלאה, ראו גם את גישתנו החדשנית בלמידה מוטורית אינטגרטיבית, בילדים הסובלים מהפרעת סרבול מוטורי, תפיסה הכוללת:

I לימוד מיומנויות המשולב עם...

II שיפור מרכיבים מוטוריים-יציבתיים פגומים (בכלל זה, שיווי משקל, התנתקות מהקרקע, שיפור קואורדינציה; טיפול ב- בעיות אורטופדיות בילדים כדוגמת כפות רגליים פונות פנימה (toe in position), גיד אכילס מקוצר (קיצור גיד אכילס), כף רגל שטוחה (pes planus / flat foot), רגלי x (רגלי איקס), הליכה על קצות האצבעות אצל ילדים הליכה על קצות האצבעות ילדים ועוד...)

III חיזוק שרירים (לחצו: רפיון שרירים חיזוק שרירים לילדים)

 

למידע נוסף, לחצו: טיפול בסרבול מוטורי בגישה מדעית, בלעדית ומובילה במוטוריקל

 

 

 

לימוד כדורסל, מהיר, מהנה וקל- במוטוריקל

 

 

 

לימוד קפיצה על חבל/ לימוד קפיצה בחבל/ דילגית/ דלגית לימוד קפיצה בדילגית/ ללמוד לקפוץ בחבל- למידה מוטורית זה מוטוריקל!

 

 

 

 

למה לא השקענו יותר בעיצוב האתר?

 

קהל היעד אליו פונה האתר, הוא הורים המחפשים טיפול מקצועי, מדעי ומוביל לילדם (אחת ולתמיד...)! איננו מלמדים מיומנויות ספורט באמצעות עיצוב גרפי, אנו מלמדים באמצעות כלים, בעזרת מתודות מדעיות וכלי לימוד המתקדמים מסוגם בעולם!

מטרת האתר אינה להרשים את הגולש באמצעים ויזואליים, אלא להציג דבר אותנטי (אמיתי) ולהביא מידע משמעותי וחיוני, מידע שעשוי לחולל שינוי משמעותי בחיים של בנו/ בתו! שיטת מוטוריקל הינה שיטת טיפול בעלת תוכן אמיתי/ רציונל מדעי ברור (כשתבקרו בדפים השונים תבינו למה כוונתנו...). בזכות כך, רכשה את מעמדה המוביל בתחום התפתחות הילד... כך שלשמחתנו, העיצוב (במקרה שלנו) פחות רלוונטי... (ברוח הביטוי: 'אל תסתכלו בקנקן, אלא במה שבתוכו').

 

עם זאת, אנו שואפים תמיד ליצור סדר טוב יותר בכמויות המידע המשמעותיות, לטובת נוחות, נגישות ויעילות!

 

ראו גם: דף התמצאות באתר.

 

אתר מוטוריקל לשרותכם כבר למעלה מעשור (2006-2024)!

 

מוטוריקל הרבה מעבר ל-פיזיותרפיה לילדים/ ריפוי בעיסוק לילדים או ספורט טיפולי לילדים/ התעמלות טיפולית לילדים!

 

 


 

אתר מוטוריקל עובר בימים אלה בהדרגה לפלטפורמה חדשה ומודרנית. אנו שוקדים על כך במרץ רב מאחורי הקלעים :)

להצצה באתר החדש, לחצו כאן.

 

 

 

 

המטריה המוטורית* של מוטוריקל

במוטוריקל מעניקים לילדכם "מטריה מוטורית" (כלומר, יכולות מוטוריות גבוהות..) המגנה עליהם מפני שלל האתגרים המוטוריים-ספורטיביים-חברתיים הצפויים והבלתי צפויים של הילדות.

גשם/ מָטַר של אתגרים מוטוריים מלווה את תקופת הילדות בעידן המודרני; טורניר משחקי כדור שנחת על הילד/ה בהפתעה (כרעם ביום בהיר) במסיבת יום הולדת ספורט (דבר נפוץ מאוד כיום: יום הולדת ספורט אתגרי, יום הולדת ספורטיבית, מפעיל יום הולדת ספורט) או בהפסקה פעילה/ בקייטנה; טיול רכיבה על אופניים שאורגן ע"י ועד ההורים הכיתתי (ראו: לימוד רכיבה על אופניים לילדים), טיפוס על חבלים במצוק במהלך טיול שנתי (חיזוק חגורת כתפיים אצל ילדים), משחק 'כיסאות מוזיקליים' בגן, תחרות ריצה בשיעור התעמלות (שיפור סגנון ריצה) או תחרות הורדות ידיים ספונטנית בשעת ההפסקה (חיזוק חגורת הכתפיים לילדים).. ואיננו מדברים על תפקוד מוטורי יעיל הנחוץ כ"כ במצבי חירום, בכלל זה התמצאות במרחב לילדים, קואורדינציה, שיווי משקל לילדים, כוח שרירים (חיזוק שרירים לילדים), זריזות, מהירות ועוד...

המטריה המוטורית שלנו מעניקה לילד ביטחון עצמי (העלאת ביטחון עצמי לילדים), שקט ורוגע נפשי (חוסן נפשי) ומן הסתם, משפרת/ מעלה גם דימוי עצמי (שיפור דימוי עצמי אצל ילדים) כשהילד/ה יודעים שהמטריה שלהם צמודה אליהם וניתנת לשימוש בכל רגע נתון! ("כל אתגר, בעזרת המטריה המוטורית נפתר"!)

 

 

המטריה המוטורית של מוטוריקל  המסייעת בהגשמת ילדוּת שקטה מדאגות :)

 

(*המטריה המוטורית ® היא סימן מסחר שכל הזכויות בו שייכות למוטוריקל!)

 

 

 

ולסיכום, לימוד כדורגל לילדים/ לימוד כדרור בכדורסל או שליטה בכדור?

מוטוריקל: למידה מוטורית מתקדמת, בעלת רציונל מדעי ברור!

 

 

 

 

*מוצאים את דף שיפור יכולות מוטוריות/ פיתוח יכולות ספורטיביות/ למידה מוטורית/ למידה ובקרה מוטורית רלוונטי/ משמעותי? נודה על המלצתכם... לִחְצוּ על הסמל 1+ (לא זמין כרגע לגולשים בדפדפן Firefox):

 

שיטת מוטוריקל- הצגה ב'גלריית המומחים' בערוץ 2 

 

שיטת מוטוריקל-  הצגה בתכנית -'מהיום דיאטה' בערוץ 10

 

 

 

 

הצגת שיטת מוטוריקל- מאמרו של אייל ציוני בכתב העת הישראלי לרפואת ילדים (Israeli journal of Pediatrics) גיליון פב' 2011

 

 

כיצד הפכה שיטת מוטוריקל לקונספט מוביל בתחום התפתחות הילד? הדף הבא יספק את התשובות:

שיטת מוטוריקל- שורה של תגליות מדעיות מובילות!   |   אייל ציוני - כרטיס ביקור מדעי!

 

 

 

שיפור יכולות מוטוריות/ פיתוח יכולות ספורטיביות/ לימוד מיומנויות/ למידה מוטורית/ למידה ובקרה מוטורית,

 

לראש הדף

 

 

 

 

 

 

 

 

הערה: 1. חלק ניכר מהדפים כבר מצויים באתרנו החדש (מותאם סמארטפונים) לחיצה על הקישור תעביר אתכם אוטומטית!

2. כל הקישורים המודגשים להלן, הינם דפים/ תחומי טיפול נוספים באתר!

אתר מוטוריקל המחודש ׀ סלוגן לעסק סלוגן שירות סימן מסחר ׀ לורדוזיס טיפול ׀ איך אפשר להוסיף גובה ׀ פרונציה של כף הרגל ׀ פלטפוס ברגל ׀ יישור יתר בברך ׀ כפות רגליים פונות פנימה ׀ גיד אכילס קצר ׀ הפרדת תנועה | אוטיזם בתפקוד גבוה טיפול ׀ שיפור ביטחון עצמי אצל ילדים ׀ לימוד קארבר ׀ קשר עין יד תיאום עין רגל ׀ ילד מתקשה בכתיבה ׀ חציית קו אמצע ׀ התנהלות איטית אצל ילדים ילד איטי ׀ פונקציות ניהוליות ׀ חוג ספורט מוטורי לילדים חוג מוטוריקה גסה ׀ מאמן כושר אישי לילדים  אימון כושר אישי לילדים ׀ ילד נופל הרבה ׀ ויסות כוח ויסות תנועתי ויסות חושי ילדים ׀ היפרטוניה טונוס שרירים גבוה אצל ילדים ׀ לימוד רכיבה על אופניים ללא גלגלי עזר | לימוד רכיבה בטוחה על אופניים | איך לבחור אופניים לילדים ׀ שיפור קואורדינציה בנהיגה ׀ אבחון סרבול מוטורי ׀  אבחון מוטורי ׀ אבחון יציבה ׀ אבחון בעיות מוטוריות אבחון מוטוריקה גסה ׀ התארגנות במרחב ׀ טיפול בסרבול מוטורי ׀ שיטת מוטוריקל-מאמר בכתב העת הישראלי לרפואת ילדים ׀ מאמר היפוטוניה ׀ מאמר DCD ׀ דיספרקסיה מוטורית | דיספרקסיה טיפול | מילון מונחים ׀ ימי עיון התפתחות הילד ׀ ארגונומיה מחשב ׀ הרצאת ארגונומיה | יום הולדת ספורט לילדים יום הולדת ספורט אתגרי | סטנד אפ לילדים ליום הולדת סטנד אפ לילדים ׀ ביקורי-בית ׀ טיפול בתנועה לילדים ספורט טיפולי לילדים פיזיותרפיה לילדים ריפוי בעיסוק לילדים תרפיה בתנועה חיזוק חגורת כתפיים לילדים כתפיים שמוטות אצל ילדים

 

All rights reserved to Eyal Tzioni © 2006-2024
כל הזכויות שמורות לאייל ציוני. העתקת או שימוש כלשהו במידע, פרסום או שימוש מסחרי בקבצים ללא רשות הבעלים אסורה על פי חוק.